KlimaatConcept tackelt de grootste lucht water warmtepomp uitdaging
De grootste uitdaging – en eigenlijk het meest voorkomende nadeel van de meest verkochte lucht-water warmtepompen – is de lage SCOP bij koude buitentemperaturen. De warmtepomp levert in op rendement, wat vaak een hogere elektriciteitsrekening en minder comfort betekent.
Waarom een KlimaatConcept-warmtepomp wél presteert in de herfst en de winter
Dankzij onze doordachte aanpak blijft ons systeem energiezuinig, ook in de herfst en de winter.
Wij voorkomen de prestatiedaling door:
Een industriële buitenwisselaar (ventilator) met grotere capaciteit
Wij gebruiken een industriële buitenwisselaar. Deze heeft een veel grotere capaciteit, is minder gevoelig voor weersinvloeden, draait op een lager toerental en werkt fluisterstil. Dit betekent dat zelfs bij lage temperaturen het systeem efficiënt blijft presteren, zonder overmatig stroomverbruik.
De compressorunit staat altijd binnenshuis
Bij KlimaatConcept plaatsen we de compressorunit altijd binnenshuis, zodat het koudemiddel op een constante geschikte temperatuur blijft en de warmtepomp efficiënter werkt, ongeacht de buitentemperatuur.
De SCOP range van onze Lucht-water warmtepomp ligt tussen de 3,7 en 4,8.

Wij beginnen waar anderen stoppen
Omdat in de praktijk steeds vaker blijkt dat de prestatie van dit type warmtepomp installatie niet de gewenste rendementen oplevert gaan partijen over op harde BespaarGaranties bij de aanschaf van een warmtepomp. Overigens alleen onder strikte voorwaarden. Door gebruik te maken van een ander concept zal onze installatie het daarom altijd beter doen dan de marktstandaard. Anders gezegd wij beginnen waar anderen stoppen.
Check ook onze andere installaties die zelfs nog betere prestaties leveren
Projecten met een Lucht-water warmtepomp installatie
In het totaalplaatje nemen we ook atijd de volgende zaken mee

Zonnepanelen
Om het rendement van uw installatie nog verder te optimaliseren kan de aanschaf van zonnepanelen meegenomen worden in de uitwerking van uw installatie. Ons slimme systeem houdt onder andere rekening met de weersverwachting de komende 24 uur waardoor het gebruik van eigen stroom perfect getimed kan worden. Ook in combinatie met een thuisbatterij.

Airconditioning
Hoewel de naam warmtepomp anders doet vermoeden, kunnen de meeste systemen ook actief of passief koelen. Dus naast een aangename temperatuur in de koude maanden bieden deze systemen ook verkoeling op een warme zomerse dag. Mocht de installatie niet afdoende in staat zijn uw woning of bedrijfspand te koelen tot het gewenste niveau, dan breiden we deze uit met losse airconditioning units.

Luchtventilatie
Een optimaal binnenklimaat gaat naast een aangename temperatuur ook over de kwaliteit van de lucht in uw woning. In ons totale plaatje kunnen we ook de de luchtventilatie van uw woning of pand meenemen. Door deze gecombineerde aanpak kunnen we de losse wensen naadloos op elkaar laten aansluiten, door hier in onze opzet van de installatie rekening mee te houden.
FAQ Lucht-water warmtepomp
Wat is een lucht-water warmtepomp?
Een lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor verwarming en warm tapwater. Dit systeem kan, afhankelijk van het model, ook koelen in de zomer.
Hoe werkt een lucht-water warmtepomp?
De warmtepomp onttrekt warmte via een binnengeplaatste verdamper de warmte uit de buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in uw verwarmingssysteem. Door dit proces bereikt u een hoog rendement.
Let op bij de meestverkochte lucht water warmtepompen in de markt daalt de prestatie aanzienlijk bij lagere buitentemperaturen (0 tot 5 graden).
Wat zijn de voordelen van een lucht-water warmtepomp?
Energiebesparing: Vermindert het gasverbruik en zorgt voor een lager energieverbruik.
Breed inzetbaar: Geschikt voor nieuwbouw en de meeste bestaande woningen.
Koelfunctie: Onze modellen bieden ook een actieve koeloptie voor de zomer.
Lagere initiële kosten: De installatie is relatief eenvoudig en minder complex dan sommige alternatieven.
Welke nadelen of aandachtspunten zijn er?
Hoewel isolatie en radiator selectie (zoals vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren) belangrijk zijn, blijkt in de praktijk dat vrijwel iedere woning geschikt is.
Is mijn woning geschikt voor een lucht-water warmtepomp?
Ja, vrijwel iedere woning is geschikt voor een lucht-water warmtepomp. Extra investeringen in isolatie en of laag temperatuur radiatoren leveren doorgaans een minder gunstige terugverdientijd op dan de directe besparingen met de warmtepomp.
Wat kost een lucht-water warmtepomp en wat is de terugverdientijd?
Uw uiteindelijke investering hangt van een groot aantal variabelen af. Omdat de installatie van een lucht-water warmtepomp doorgaans minder complex is, is deze daardoor minder kostbaar dan bijvoorbeeld een bodem-water systeem. De terugverdientijd is afhankelijk van het energieverbruik, het onderhoud en mogelijke subsidies.
Welke subsidies of financiële regelingen zijn beschikbaar?
Er zijn diverse subsidieregelingen, zoals de ISDE-regeling via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de overstap naar duurzamer verwarmen stimuleren. Dit kan de terugverdientijd aanzienlijk verkorten voor met name bestaande woningen (bouwjaar voor 1 januari 2019).
Hoe kan ik meer informatie of een vrijblijvend advies aanvragen?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten beoordelen uw situatie, geven een maatwerkadvies en informeren u over de mogelijke subsidies en het te verwachten rendement.