Het klimaat dat
optimaal verduurzaamd
Wetgeving
Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben
KlimaatConcept helpt u graag om te zorgen dat uw kantoorgebouw aan de nieuwe eisen voldoet. Maak een afspraak
Vergunningsaanvragen voor nieuwbouw moeten aan BENG voldoen
Meer weten over NTA? Ga naar https://www.nen.nl/nta-8800-2020-a1-2020-nl-278296
Subsidies en financiering
Interessante subsidie- en financierings-mogelijkheden voor particulieren en zakelijke gebruikers
Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.
Ga naar de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, www.rvo.nl, en kijk bij de subsidie- en financieringswijzer. Of neem contact op met ons. Dan kijken wij of u voor subsidie in aanmerking komt.
Met de ISDE kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van hernieuwbare klimaatinstallaties. De regeling geldt zowel voor particulieren als zakelijke gebruikers.
De Energie Investeringsaftrek (EIA) levert ondernemers gemiddeld 11% voordeel op
Via de EIA maakt u onder meer aanspraak op fiscale aftrek van investeringen voor de energieprestatieverbetering van bestaande bedrijfsgebouwen.
Investeert u als bedrijf in CO 2 -reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor uw investering kunt u dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Voor 2021 is er een budget van € 149 miljoen.
Naast de EIA heeft u bovendien ook de gebruikelijke afschrijving voor uw energie-investeringen en een lagere energierekening.
Energielijst
De Energielijst is een belangrijk onderdeel van de regeling EIA. Belangrijk is dat uw investering voldoet aan de omschrijving onder één van de codes die op de Energielijst staan.
Ga dit na met behulp van de brochure die u kunt downloaden op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, www.rvo.nl, of met de online zoektool waarmee u snel kunt zoeken op bijvoorbeeld code, techniek en branche of ander trefwoord. Op de Energielijst staan:
- duidelijk omschreven investeringen (specifieke code), en
- maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren en binnen een bepaalde
tijd zijn terugverdiend (generieke code).
U kunt ook contact opnemen met KlimaatConcept. Wij kijken dan voor welke Energie-investeringsaftrek u in aanmerking komt.