Het klimaat - Optimaal verduurzaamd

Het klimaat dat
optimaal verduurzaamd

Wetgeving

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben

Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012.

KlimaatConcept helpt u graag om te zorgen dat uw kantoorgebouw aan de nieuwe eisen voldoet. Maak een afspraak

Vergunningsaanvragen voor nieuwbouw moeten aan BENG voldoen

BENG staat voor ‘bijna-energieneutrale gebouwen’ en omvat de energieprestatie-eisen voor nieuwe gebouwen in Nederland. Alle vergunningsaanvragen voor nieuwbouw (woningbouw en utiliteitsbouw) moeten sinds 1 januari 2021 voldoen aan de BENG-eisen. De gebruikte bepalingsmethode is NTA 8800. De BENG-eisen vervangen de energieprestatiecoëfficiënt (EPC), die in 1995 werd ingevoerd.

Meer weten over NTA? Ga naar https://www.nen.nl/nta-8800-2020-a1-2020-nl-278296

Subsidies en financiering

Interessante subsidie- en financierings-mogelijkheden voor particulieren en zakelijke gebruikers

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Ga naar de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, www.rvo.nl, en kijk bij de subsidie- en financieringswijzer. Of neem contact op met ons. Dan kijken wij of u voor subsidie in aanmerking komt.

Met de ISDE kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van hernieuwbare klimaatinstallaties. De regeling geldt zowel voor particulieren als zakelijke gebruikers.

De Energie Investeringsaftrek (EIA) levert ondernemers gemiddeld 11% voordeel op
Via de EIA maakt u onder meer aanspraak op fiscale aftrek van investeringen voor de energieprestatieverbetering van bestaande bedrijfsgebouwen.

Investeert u als bedrijf in CO 2 -reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor uw investering kunt u dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Voor 2021 is er een budget van € 149 miljoen.

Naast de EIA heeft u bovendien ook de gebruikelijke afschrijving voor uw energie-investeringen en een lagere energierekening.

Energielijst
De Energielijst is een belangrijk onderdeel van de regeling EIA. Belangrijk is dat uw investering voldoet aan de omschrijving onder één van de codes die op de Energielijst staan.

Ga dit na met behulp van de brochure die u kunt downloaden op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, www.rvo.nl, of met de online zoektool waarmee u snel kunt zoeken op bijvoorbeeld code, techniek en branche of ander trefwoord. Op de Energielijst staan:

  • duidelijk omschreven investeringen (specifieke code), en
  • maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren en binnen een bepaalde
    tijd zijn terugverdiend (generieke code).

U kunt ook contact opnemen met KlimaatConcept. Wij kijken dan voor welke Energie-investeringsaftrek u in aanmerking komt.

Maak een afspraak

Handige Klimaatconcept besparingstool

Met onderstaand formulier kunt u een inschatting genereren van mogelijke besparingen die van toepassing zijn op uw situatie.
1
Huidige gegevens
2
Resultaat

Invoer:

Gegeven:

Resultaten

Bedankt voor het gebruik maken van onze besparingstool, hieronder vindt u de resultaten op basis van de opgegeven gegevens. Heeft u vragen naar aanleiding van het resultaat of bespaarmogelijkheden, neem dan contact met ons op door onderstaande formulier in te vullen.

InstallatieHR-ketelWater / LuchtWater / Water
Jaarlijkse kosten
€:
€:
€:
Besparing
€:
€:
€:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram