Het klimaat dat optimaal functioneert

Het klimaat dat
optimaal functioneert

Warmtepompen en airconditioners: hoe werken ze? Een warmtepomp en airconditioner zijn ingewikkelde machines. Wij maken het graag zo eenvoudig mogelijk voor u.

Werkingsprincipe

Een warmtepomp en airconditioner werken volgens hetzelfde principe als uw koelkast. Een koelkast onttrekt warmte van zijn inhoud en geeft die aan de achterkant weer af aan de omgeving. Een warmtepomp en airco doen eigenlijk hetzelfde. Ze transporteren dus warmte of koude van waar het aanwezig is naar waar het nodig is.

Op die manier wordt ook de warmte of koude die aanwezig is in de aardbodem of in de buitenlucht opgenomen en weer afgegeven bij een hogere temperatuur. Dit principe vormt het hart van al onze klimaatsystemen.

De warmtepomp: om te verwarmen en te koelen. Bij KlimaatConcept maken wij zowel gebruik van de water-water warmtepompen als van de lucht-water warmtepompen van Ecoforest.

De water-water warmtepomp van Ecoforest
De grondwatertemperatuur is het hele jaar stabiel. Hoe dieper de bron, hoe stabieler de temperatuur. Met een water-water warmtepomp maken wij dankbaar gebruik van deze schone, duurzame en gratis energiebron, die zich onder onze voeten bevindt. Door middel van deze energiebron produceert de water-water warmtepomp in de winter warmte, in de zomer verkoeling en het hele jaar door warm tapwater.

De lucht-water warmtepomp van Ecoforest
De lucht-water warmtepomp haalt zijn energie (warmte) uit de omgevingslucht. Dit gebeurt met een buitenunit. Deze energie wordt gebruikt om warm water voor uw kraan en douche te maken en uw woning te verwarmen.

Slim geregeld
Ecoforest heeft een breed assortiment aan vermogens. Van 1 kW tot 600 kW, met Inverter compressoren met variabele snelheden. De Inverter regelt de snelheid van de compressor en dankzij de Ecoforest regelstrategieën past deze zich aan het ideaal van de comfortzone aan. Dankzij deze regelstrategie wordt alleen de energie geleverd die het gebouw nodig heeft. Met de Ecoforest warmtepomp kunt u aanzienlijke energiebesparingen realiseren.

De Ecoforest warmtepomp is voorzien van een unieke HTR-technologie. Daardoor blijft de warmtepomp tijdens het verwarmen van uw woning, óók het warm water in de boiler door verwarmen. Door deze technologie verbetert het rendement van de Ecoforest warmtepomp aanzienlijk én levert dit ook een hoger comfort op.

De Ecoforest warmtepompen onderscheiden zich door:

dagelijks hoog rendement
eenvoudige installatie
meest robuuste en compacte warmtepomp op de markt
een van de meest economische warmtepomp op de markt

Hoe heeft Ecoforest dit kunnen realiseren?
Dankzij de technologie en ervaring van Ecoforest zijn zowel de water-water warmtepomp als de lucht-water warmtepomp nog robuuster en compacter geworden. Door deze ontwikkeling is de Ecoforest warmtepomp duurzamer en economischer dan andere warmtepompen in de markt en ook eenvoudiger te installeren.

Maak een afspraak

Airconditioning om te koelen en te verwarmen

Airconditioning: om te koelen en te verwarmen

Meestal wordt de airconditioner naast de cv-ketel of warmtepomp gebruikt om te koelen of extra te verwarmen. Maar soms wordt airconditioning ook als enige warmte- en koudebron gebruikt.

Airconditioning lucht/luchtsysteem
Een lucht- lucht systeem maakt gebruik van buitenlucht als bron en geeft dit in de ruimte als geconditioneerde lucht weer af. Voordeel van dit systeem is dat het snel koeling of warmte geeft en flexibel inzetbaar is.

De energiebron in het gebouw
Het koudemiddel, f-gas, onttrekt in het gebouw de energie uit de lucht en koelt zo de ruimte. Dit gebeurt via een wand-unit, plafond-unit, grond-unit of een inblaas rooster systeem.

De afgiftebron buiten het gebouw
De opgenomen energie wordt afgegeven aan de lucht buiten de woning of het gebouw.

De motor buiten het gebouw
De motor buiten het gebouw zorgt ervoor dat de warmteoverdracht plaats kan vinden.

Om te verwarmen in plaats van koelen draait de motor het bovenbeschreven proces compleet om.

Klimaatsysteem om te ventileren

Om te ventileren

Een goed klimaatsysteem vraagt ook om een geïntegreerd ventilatiesysteem. Want voor een gezonde lucht in een woning of gebouw is constant ventilatie nodig, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. De klimaatinstallaties van KlimaatConcept zorgen niet alleen voor een constante aangename temperatuur, maar ook dat de lucht voortdurend wordt gezuiverd. Wij verkopen dus ook lucht van topkwaliteit. Met als resultaat een optimaal binnenklimaat waar het heerlijk wonen en werken is.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram