Het klimaat dat optimaal levert

Het klimaat dat
optimaal levert

Een PVT-systeem zet zonne-energie om in elektriciteit en warmte. Met een PV-paneel, ook wel zonnepanelen genoemd, wordt de zon die op de PV-panelen op het dak schijnt omgezet in elektriciteit. Bij KlimaatConcept drijven we daar vervolgens onze klimaatinstallaties mee aan.

Een PVT-systeem zet zonne-energie om in elektriciteit en warmte

De PV-panelen wekken niet alleen elektriciteit op. Achter de PV-panelen is namelijk een collector geplaatst, die warmte onttrekt aan de buitenlucht. De collectoren dienen als bron voor de warmtepomp, die de warmte vervolgens omzet in verwarming voor de woning of het gebouw en tapwaterverwarming in het boilervat. Een echte twee-in-een oplossing. Het systeem zorgt zelfs ’s nachts en op bewolkte dagen voor verwarming en warm tapwater.

Daarnaast is de bron, de collectoren achter de panelen, stil en onzichtbaar. Je ziet dan ook geen verschil tussen PVT-systeem en PV-systeem.

Consultant van Klimaatconcept

Wij hebben een klimaatinstallatie op maat voor u

Bent u geïnteresseerd in een warmtepomp met PVT-panelen, om zo ook direct de benodigde stroom voor de warmtepomp zelf op te wekken? Ik vertel u er graag meer over tijdens een persoonlijk gesprek.

Maak een afspraak

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram