Gerenoveerd pakhuis in Amsterdam

Voor twee appartementen in een gerenoveerd pakhuis in Amsterdam installeerden wij een warmtepomp installatie met zonnewarmte, bodem-batterij en zonnepanelen

De vraag

Op een schilderachtige plek in Amsterdam staat een monumentaal pakhuis. Boudewijn had het ambitieuze plan om hier door middel van een ingrijpende renovatie twee gasloze appartementen te realiseren. Hij wilde een gasloze installatie die kon verwarmen, koelen, ventileren en warm tapwater zou leveren. "Welke mogelijkheden zien jullie om in dit monumentale pand, met behoud van het karakter van het pand, een gasloze installatie te realiseren?"

Gerenoveerd pakhuis in Amsterdam

De oplossing

Na een grondige analyse van het pakhuis en de wensen van Boudewijn, besloten we om een warmtepomp installatie met zonnewarmte, bodem-batterij en zonnepanelen te installeren. Deze keuze zorgde ervoor dat we aan alle eisen konden voldoen, inclusief de belangrijkste, het behoud van het monumentale karakter van het pand.

Het resultaat

"KlimaatConcept heeft onze ambities waargemaakt. Het systeem functioneert perfect en is netjes geïnstalleerd. Het is indrukwekkend hoe alles zo mooi is weggewerkt dat het monumentale karakter van het pand volledig behouden is gebleven. Bovendien kan ik het systeem digitaal monitoren, wat een extra pluspunt is," vertelt een tevreden Boudewijn.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram