Het klimaat - Optimaal verduurzaamd

Besparen met bodemenergie en luchtwarmte

Duurzaam en kostenbesparend verwarmen met bodemenergie en luchtwarmte
Bodemenergie en luchtwarmte zijn duurzame vormen van energie en een milieuvriendelijk alternatief voor het stoken van gas of kolen. Het gebruik van deze warmte zorgt nauwelijks voor vervuiling en uitstoot van CO2. Daarnaast raken deze energievormen nooit op, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen.

Met bodemenergie wordt warmte door een bronsysteem aan de aarde onttrokken en getransporteerd naar een warmtepomp. De warmtepomp, die uw cv-ketel vervangt, zet deze warmte in om de gewenste temperatuur te bereiken. Via een lage temperatuurverwarming zoals een vloerverwarming worden woon- en werkruimtes verwarmd.
KlimaatConcept maakt gebruik van de meest geavanceerde warmtepompen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Ecoforest warmtepomp, een robuuste warmtepomp die zich soepel laat bedienen en besturen. Dat zorgt voor een hoog rendement, veel comfort en een lange levensduur.

Bodemenergie

Om bodemenergie te benutten wordt gebruik gemaakt van gesloten bodemwisselaars. Dit is een buis met antivries-water die warmte onttrekt uit de grond. Dit gebeurt dus zonder daadwerkelijk grondwater op te pompen en zo de bodem te verstoren. De warmte wordt door de warmtepomp opgewaardeerd naar verwarmingstemperatuur.

Het rendement van een gesloten bronsysteem
Een gesloten bronsysteem maakt gebruik van warmte uit de aardbodem met een gesloten leiding circuit. Het heeft een hoog rendement, maar hogere investeringskosten. Wij berekenen de besparing graag voor u en kijken samen welk systeem de beste keuze is.

  • 40% energiebesparing bij verwarming
  • 90% energiebesparing met verkoelen

Luchtwarmte

Om warmte uit de buitenlucht te onttrekken, gebruiken we een lucht/water warmtepomp. Via een wisselaar – een soort radiator – wordt warmte uit de lucht gehaald. Deze warmte wordt in de warmtepomp opgewaardeerd naar verwarmingstemperatuur.

Het rendement van een gesloten bronsysteem
Een lucht/water systeem maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht. Voordeel van dit systeem is de grote toegankelijkheid van lucht als energiebron. Daardoor zijn de investeringskosten lager dan bij een bodemwisselaar. Wel behaalt dit systeem bij lage temperaturen een minder hoog rendement dan een grondgebonden systeem.

  • 30% energiebesparing bij verwarming
  • Relatief lage investeringskosten

100% elektrisch wonen en werken is de toekomst
Woningen en bedrijfspanden worden tegenwoordig zonder gasaansluiting gebouwd en zonnecollectoren op de daken zijn heel normaal. Bij KlimaatConcept realiseren we het klimaat volledig elektrisch voor u. Een warmtepomp of airconditioningsysteem: we kijken samen wat bij uw woning of bedrijfspand het beste past. Zo woont of werkt u zonder gas: slim, schoon en onafhankelijk.

Optimaal rendement van 500%

Goed voor uw portemonnee en de natuur: een rendement van 500%

Het rendement van een warmtepomp wordt uitgedrukt in “Coëfficiënt Of Performance” (COP), dit staat voor de verhouding in gevraagde elektrische energie en afgegeven warmte. Een goed gedimensioneerde warmtepomp kan een COP van 5 behalen, dit betekent dus dat voor elke kW elektriciteit die verbruikt wordt, u 5 kW warmte terug krijgt. Een rendement van 500%!
Duurzaam is niet altijd nieuw

Duurzaam is niet altijd nieuw

Soms veranderen uw wensen in uw woning of bedrijfspand. Dan kan het zijn dat uw klimaatsysteem niet meer voldoet.

Wij kijken graag met u mee of uw oude systeem nog geheel of gedeeltelijk te gebruiken is om uw nieuwe wensen te realiseren. Oud kan nog altijd waardevol zijn. Slimme oplossingen zorgen ervoor dat uw oude systemen soms nog lang mee kunnen. Dat is echt duurzaam!
Consultant van Klimaatconcept

Wij hebben een klimaatinstallatie op maat voor u

Wat uw wensen ook zijn, wij hebben een oplossing op maat voor u. Wij bieden u een klimaatsysteem dat energiezuinig is tegen een aantrekkelijke prijs. Ook op de lange termijn. Want wij kijken niet alleen naar de aanschafprijs, maar ook naar de Total Cost of Ownership (TCO). Oftewel het totaalbedrag aan kosten voor de aanschaf en het bezit van de klimaatinstallatie gedurende de hele gebruikscyclus.

Maak een afspraak

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram